Olen nyt innostunut kokeilemaan erilaisia jäätelöitä/sorbetteja ja luulen, että tämä on kokeiluistani tähän mennessä paras! Kermainen vaniljajäätelö jonka joukkoon voit laittaa ihan mitä vaan tai jättää sellaiseksi! Itse murustelen jäätelöön (omatekoisia!) suklaakeksin palasia, toffeekarkkeja, suklaan paloja, marjoja ym. Voisin laittaa vielä alemmas herkullisen kinuskikastikkeen ohjeen, joka vallanmainiosti käypi vaniljajäätelön kanssa!
Huomioithan nämä ennen kuin aloitat!
Huoneenlämpöiset keltuaiset vatkautuvat parhaiten kuohkeaksi,
eikä vaahto lässähdä, kun kaadat joukkoon lämpimän maidon!
Vatkaa kerma vain niin kuohkeaksi, että tämä pysyy juuri ja juuri lusikassa.
Silloin kerman sekaan jää eniten ilmaa ja lopputuloksesta tulee kuohkea!
Halutessasi joukkoon muita makuja, lisää nämä vasta hetken jäätlön jähmettymisen jälkeen, ettei nämä muussaannu tämän sekaan tai kasaannu kaikki astian pohjalle!
Jäätelö
1½ dl punaista maitoa
1-2 rk voita
½ dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
4 keltuaista
1 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
2 tl vanilliinisokeria
- Mittaa maito, sokeri ja voi kattilaan. Sekoita seosta kunnes se höyryää kunnolla. Ota pois liedeltä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Kaada lämmin maitoseos ohuena nauhana keltuaisseoksen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Jäähdytä (peitä kelmulla, ettei muodostu kalvoa pinnalle).
- Vaahdota kuohukerma ja lisää vanilliinisokeri. Kääntele keltuaisseoksen joukkoon.
- Laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi (jos omistat jäätelökoneen, käytä sitä tässä vaiheessa). Pistä jäätelö pakkaseen.
- (Sekoita sähkövatkaimella tunnin välein voimakkaasti ensimmäisen kolmentunnin aikana)
- Nosta jäätelö pakastimesta huoneenlämpöön noin 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.
Kinuski
2 dl (kuohu)kermaa
2 dl sokeria
2 rkl tummaa siirappia
1-2 tl vanijasokeria
1 tl voita
- Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kokoajan vispilällä sekoittaen, kunnes seos sakenee (n.15-20 min). Lisää lopuksi sokeri ja voi.
Halutessasi voit tehdä suklaakinuskikastikkeen lisäämällä joukkoon 50g suklaata.
Tämä käy ihanasti keksimurun kanssa!
2 kommenttia:
Todella hyvää jäätelöä jopa minä osasin! -kokematon kokkaaja
Voi kiitos paljon! Tosi hyvä että sinullakin onnistui, jos vaan jaksaa rauhallisesti lukea ohjeet ja tehdä vaihe vaiheelta niin kyllä se onnistuu jokaiselta ;)
Lähetä kommentti