Suklaa-toffee palat






n.50-70 palaa


200g voita
3 dl sokeria
1 rkl siirappia
1 tlk kondesoitua maitoa
n.400g digestive-keksejä
400g suklaata (fazerin sinistä)


  • Sulata voi teflon kattilassa ja lisää sokeri ja siirappi. Anna sokerin sulaa miedolla lämmöllä.
  • Lisää joukkoon kondesoitu maito. Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen, kunnes seos kiehuu.
  • Nosta kattila liedeltä, murskaa keksit ja lisää muiden joukkoon.
  • Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Tasoita ja nosta kylmään hetkeksi (kunnes tämä on jähmettynyt).
  • Sulata suklaa ja valuta keksi-toffeepohjan päälle tasaisesti.
  • Laita kylmään kunnes suklaa on jähmettynyt (miel. yön yli).
  • Leikkaa paloiksi ja säilytä viileässä.



Koristelu ideoita: pinnalle voi halutessaan lisätä daim rouhetta, 
digestive murua, valkosuklaata sulana, suklaa raastetta ym.



Ei kommentteja: