Suklaa kuivakakku

Tällä ohjeella saat 2 normaalikokoista kuivakakkua (kakut voi pakastaa).



6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoa
4 tl leivinjauhetta
8 tl vanilliinisokeria
2 dl tummaa kaakaota
4 kananmunaa
1½ dl maitoa
1½ dl keitettyä vettä
350 g voita/ margariinia

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, siirrä ritilä alas.
  • Voitele ja korppujauhota vuuat.
  • Sekoita kuivat aineet sekaisin.
  • Riko kananmunan rakenne ja lisää maito joukkoon, yhdistä sen jälkeen kuiviin aineisiin.
  • Laita voi kulhoon, keitä vesi (vedenkeitin/liesi) ja laita vesi voin sekaan (yleensä joudun vielä erikseen mikrossa käyttää, että voi sulaa hyvin).
  • Yhditä voivesi seos muiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Paista kakut uunin alaosassa n. tunnin.
  • Kun olet paistanut ne, anna hiukan jäähtyä ja kumoa sen jälkeen.


Kakkujen päälle voi halutessaan siivilöidä tomusokeria, mutta jos meinaat pakastaa kakun, laita tomusokeri vasta sillon kun tarjoat kakkua!

Ei kommentteja: