Taikina ei saa kypsyä liian kypsäksi ja siinä täytyy olla hiukan sitkoa. Keksien pitäisi näyttää uunista ottaessa vielä pyöreiltä ja raaoilta, kun ne kypsyvät vielä sen jälkeen kuuman pellin päällä juuri sopiviksi. Mutta jos näyttää siltä, että keksit ovat vahingossa paistuneet vähän liikaakin, niin ota välittömästi pellin päältä pois.
Keksitaikina
150g leivontamargariinia
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoa
0,5tl leivinjauhetta
n. 0.,25tl soodaa
ripaus suolaa
100g pilkottua valkosuklaata
100g pilkottua taloussuklaata
väliin
vaniljajäätelöä
- Vaahdota margariini ja sokerit keskenään.
- Lisää joukkoon muna yhä vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lusikoi saman kokoisia palleroita pellille ja laita pakkaseen puoleksi tunniksi. Syö sillävälin vaikka kipon puhtaaksi ja voit valmistella jo jäätelöpalat valmiiksi odottamaan jotta säästät aikaa. (Viimeistele keksit pyöreiksi painelemalla niitä jos on epäilyttävän näköisiä palloja.) Älä litistä palloja missään vaiheessa!
- Laita uuniin 170 asteeseen n. 8-10 minuuttia? Muista! Uunin tehokkuus voi ola eriluokkaa toisilla joten muista olla kokoajan valppaana!
- Ota uunista pois ja jätä vielä keksit kypsymään kuumalle pellille rauhassa. Kunnes pelti ja keksit ovat hyvin jäähtyeet, voit ottaa jäätelön pakkasesta ja ruveta taiteilemaan..
- Laita jäätelö kahden keksin väliin ja laita pakkaseen. Nauti tätä hurmaavan ihastuttavaa jäätelöä!
Hyvää jäätelökesää kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti