Toffeeta rakastaville ja ei niin rakastaville tiedoksi, eksyit juuri oikeaan toffee suoneen. Tällä ohjeella lapsi kuin aikuinen saa miellyttävän makuelämyksen ja luultavasti tämän reseptin parista löytää itsensä vielä lukuisia kertoja tämän jälkeenkin. No pidemmittä puheitta, nyt vain kokeilemaan ja herkuttelemaan!
50 g voita
1½ dl kuohukermaa
1½ dl glukoosisiirappia
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
(1 rkl kaakaojauhetta)
2 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
2 tl vettä
- Sulata rasva mahd.paksupohjaisessa kattilassa.
- Lisää kerma, siirappi, fariinisokeri ja sokeri (sekä kaakao).
- Kuumenna ja keitä sekoittaen keskikovalla lämmöllä n.15 min. Huom! (aloita aika siitä kun seos alkaa kuplia ja anna poreilla koko 15 minuutin ajan)
- Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä 5 minuuttia.
- Sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi keskenään ja lisää saman tien seokseen.
- Kaada toffee massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan (esim. 15x15 cm) ja anna jähmettyä nelisen tuntia tai yön yli.
- Leikkaa paloiksi. Halutessasi kääri palat kelmuun (tai leivinpaperi, folio). Säilytys viileässä auttaa pitämään toffeepalat muodossaan.
Jos haluat makeiseen pehmeämmän, fudgemaisen rakenteen, jäähdytä massaa runsaat 10 minuuttia ennen tomusokeritahnan lisäämistä. Sekoita pari kertaa jäähdytyksen aikana.
Toffeeseen saa lisää makua ja kiinnostusta, kun pistää toffee massaan esim. Pähkinää, rusinaa tai käyttää sulatetussa valkosukl. toffeeta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti