Persikkajuustokakku





"Niin raikas, ihanan kesäinen, minun suosikki, suosittelen tuota kaikille..." kuului asiakkaitten suusta kahvilapäivänä. Tarjoiltiin pöydässä tälläistä persikkajuustokakkua joka oli niin minun kuin asiakkaiden suosikki ja tämä kyllä hupeni mahtavasti. Tätä nähdään meillä tulevissa valmistujaisjuhlissa aika varmasti!

Pohja
300g kaura-/digestivekeksejä
80g voita

Täyte
1 tlk vauvan sosetta (mango/persikka)
200g tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa (250g)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa
6 liivatelehteä
½ dl persikkatölkin lientä

Päälle
1-2 prk mango-/persikkasosetta
4 liivatetta
3-5 rkl persikkatölkin lientä

Koristeeksi
Säilykepersikkaa viipaloituna
valkosuklaata 
hopeakuulia


  • Soseuta pohjan ainekset keskenään ja painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tasaisesti.
  • Vatkaa kerma ja lisää siihen kaikki maustavat ainekset.
  • Liuota liivatteet 5-10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna mangoliemi kiehuvaksi ja sulata rutistellut liivatteet kuumaan liemeen. Lisää hiukan jäähtynyt liivateseos muiden täytteen aineksien kanssa ja sekoita hyvin.
  • Kaada hyytelö pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa.
  • Liuota päällisen liivatteet n.5 min ja lisää kiehuvaan liemeen. Sekoita soseen kanssa. Kaada hyytelökakun päälle. Anna hyytyä seuraavaan päivään ja koristele ennen tarjoilua.


Korvaa mango/persikka marjoilla.
Täytteeseen voit halutessasi lisätä valkosuklaata.

Ei kommentteja: