Mustikkamarmoroitu juustokakku





Pohja
200g digestivekeksejä
75g voita

Täyte
2 prk maitorahkaa
1 rs tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
½ dl maissitärkkelysjauhoa (maizena)
2 tl vaniljasokeria

Päälle
½ dl mustikoita
½ rkl sokeria


  • Murskaa keksit ja sulata voi joukkoon. 
  • Painele murska leivinpaperilla vuorattuun pohjaan jonka reunat on voideltu.
  • Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle.
  • Soseuta mustikat ja sokeri. Lisää kakun pinnalle läikiksi, josta vedät hammas-/tulitikulla raitoja.
  • Paista 175 asteessa uunin alaosassa n.50 minuuttia.
  • Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja irrota varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vielä vuokaan.
  • Laita kakku jääkaappiin mielellään 2 tunniksi tai yön yli. Tarjoa kylmänä!


Vaihda päällisen mustikat johonkin muuhun marjaan/hedelmään.
Laita digestivekeksien sijasta kaurakeksejä tai välipalakeksejä.

Ei kommentteja: