Täyte
150g rahkaa
150g voita
1.5 dl sokeria
0.5 dl vaniljakreemijauhetta
- Pehmennä rasva miksrossa, älä sulata!
- Lisää rasvan joukkoon kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Pullataikina
5 dl vettä/maitoa
50g hiivaa (tuore)
2 munaa (+voiteluun 2)
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita (sulata)
- Lämmitä maito/vesi mikrossa kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
- Sekoita joukkoon munat, sokeri, suola ja kardemumma.
- Lisää jauhoja vähitellen muiden joukkoon, hyvin vaivaten.
- Kun olet alustamisen loppupuolella, lisää sula voi.
- Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan liinalla peitettynä.
- Taikinan kohottua kaksinkertaiseksi, vaivaa ilmakuplat taikinasta pois.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse levyiksi. Lisää täyte ja rullaa "kiinni".
- Leikkaa paloiksi ja lisää pullavuokiin. Kohota. Laita uuni läpiämään 225 asteeseen. Voitele pullat munalla kohotuksen jälkeen (halutessasi voit listä myös raesokeria).
- Paista pullat uunin keskitasolla n.5-10 min.
Jätä taikina aina mahdollisimman pehmeäksi, älä käytä liikaa jauhoja!
Käytä aina mieluiten huoneenlämpöisiä raaka-aineita, sillä jos ne ovat kylmiä,
taikinan kohoaminen hidastuu
Kohota pullat altaassa johonka on laskettu kuumaa vettä (pullan kohoaminen nopeutuu).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti