Kinkku-juustosarvet

Nam, menkäähän tekemään kinkkusarvia jouluksi, on muuten hyvää. (64 kpl)



6 dl maitoa
2 hiivaa
2 kananmunaa
4 tl suolaa
300g voita
16 dl vehnäjauhoa

Täytteeseen
juustoraastetta
kinkkusarvia
voiteluun;
2 kananmunaa


  • Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon vispilällä sekoittaen.
  • Laita seuraavaksi kananmuna ja suola maito-hiiva liuokseen.
  • Sulata voi. Lisää ensiksi osa vehnäjauhoista, sitten voi ja loput juhot muiden joukkoon. Kohota taikinaa n.15 min lämpimässä.
  • Jaa taikina kahdeksaan osaan, pyöritä palloiksi.
  • Kaulitse pallot pyöreiksi ja jaa kahdeksaan osaan (ensin puoliksi, sitten puoliksi, puoliksi, jne).
  • Laita "suikaleiden" paksuimpaan päähän täytteet ja pyöritä paksuimmasta ohuempaan. Kohota n.15 min.
  • Voitele kananmunalla. Halutessasi lisää juustoraastetta päälle.
  • Paista sarvet 225 asteessa, kunnes pohjaan ja päälle on tullut väriä (n.10 min).


Jos ohjeessa tulee epäselvyyksiä, kysykää ihmeessä! 
En tajunnut ottaa tekovaiheiden aikana kuvia, mitkä ois helpottanut tajuamista!

Ei kommentteja: