Parhaat sämpylät





Aivan ihana resepti! Rouheinen sämpyläjauho saa näistä ihanan rapeakuorisen ja sisältä pehmeän ja maukkaan. Ja lisäksi, ei omatekemää sämpylää voita todellakaan mikään kaupan 
vehnäjauhomössöt! n. 18 kpl.

5 dl vettä tai maitoa
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 pss kuivahiivaa
2-3 dl kaurahiutaleita
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
n. 5 dl rouheista sämpyläjauhoa
100g margariinia


  • Lämmitä vesi/maito vähän yli kädenlämmön (n.42 astetta). Lisää joukkoon suola ja sokeri.
  • Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleden ja täysjyvävehnäjauhojen kanssa. Lisää vesi/maito seokseen.
  • Lisää sämpyläjauot vähitellen muiden joukkoon. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi, näin syntyy kuohkeita sämpylöitä.
  • Alusta taikinaan lopuksi Oivariini. Peitä liinalla, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  • Jaa taikina 18 osaan ja pyörittele palloiksi. Kohota n.15-30 minuuttia.
  • Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Lisää taikinan joukkoon tai pinnalle halutessasi juustoraastetta.
Lisää taikinan joukkoon 2 hienoksi raastettua porkkanaa.
Joukkoon voit myös laittaa siemeniä ja melkeimpä mitä vaan kaapista löydät.

Ei kommentteja: