PITALEIVÄT






Leipätaikina
2½ dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
25 g tuorehiivaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjahoa
3-4 rkl (oliivi)öljyä

Täyte
 Kebab
jäävuorisalaattia
kurkkua
paprikaa
fetajuustoa
salaatinkastiketta
(Felix!!)

  • Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon suola, sokeri ja hiiva.
  • Sekoita joukkoon lopuksi jauhot ja öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja jätä kohoamaan täytteen teon ajaksi.
  • Valmista salaatti ja kata pöytä.
  • Alusta taikina pitkoksi ja jaa neljään osaan. Pyörittele palloiksi ja taputtele leivinpaperin päällä lättänäksi.
  • Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  • Kuumenna kebab-lastut paistinpannulla leipien paiston aikana.
  • Täytä leivät ja nauti lämpimänä.


Ei kommentteja: