Leipätaikina
2½ dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
25 g tuorehiivaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjahoa
3-4 rkl (oliivi)öljyä
Täyte
Kebab
+
jäävuorisalaattia
kurkkua
paprikaa
fetajuustoa
+
salaatinkastiketta
(Felix!!)
(Felix!!)
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon suola, sokeri ja hiiva.
- Sekoita joukkoon lopuksi jauhot ja öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja jätä kohoamaan täytteen teon ajaksi.
- Valmista salaatti ja kata pöytä.
- Alusta taikina pitkoksi ja jaa neljään osaan. Pyörittele palloiksi ja taputtele leivinpaperin päällä lättänäksi.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Kuumenna kebab-lastut paistinpannulla leipien paiston aikana.
- Täytä leivät ja nauti lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti